فواید نوروفیدبک

۲۵ فواید نوروفیدبک که باید بدانید

نوروفیدبک یکی از روش‌های غیرتهاجمی و بدون دارو برای بهبود عملکرد مغز و درمان اختلال‌های روان است. در این تکنیک، امواج مغزی و بازخوردهای آن هر لحظه ثبت می‌شود. افراد در این روش درمانی، با استفاده از نوروفیدبک در مشهد، یاد می‌گیرند فعالیت مغز خود را تقویت کنند و عملکرد بهتری داشته باشند. از نوروفیدبک برای درمان مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال خواب، اختلال کم‌توجهی (ADHD)، اختلال یادگیری، میگرن و سایر مشکلات جسمی و روحی استفاده می‌شود. افرادی که به دنبال بهبود وضعیت خود هستند، می‌توانند از خدمات نوروفیدبک در مشهد بهره‌مند شوند. نوروفیدبک فواید بسیاری دارد که با شناخت هر یک از آن‌ها می‌توان بهترین روش درمانی را انتخاب کرد.

مزایا و اثرات مثبت نوروفیدبک

نوروفیدبک به مغز یاد می‌دهد با تولید امواج سالم‌تر و متعادل‌تر عملکرد ذهنی و فیزیکی بهتری داشته باشد. این تمرین مغزی به مصرف دارو یا مداخله‌های پزشک نیاز ندارد. معمولا تغییرات ناشی از نوروفیدبک مثبت و پایدار هستند. در بسیاری از موارد کیفیت زندگی مراجعان پس از سپری کردن تمام جلسه‌های درمان افزایش می‌یابد. اگر برای شما هم سوال است که فواید نوروفیدبک چیست؟ مطالعه ادامه مطلب برایتان مفید خواهد بود.

1.افزایش توانایی‌های شناختی و ذهنی

از نوروفیدبک می‌توان به ارتقای توانایی‌هایی شناختی مانند توجه، حل مسئله، برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری اشاره کرد. در این روش فعالیت نورونی در نواحی کلیدی مغز بهینه می‌شود و افراد می‌توانند عملکرد بهتری هنگام فکر کردن یا انجام کارهای فکری داشته باشند. نوروفیدبک فواید بسیاری برای ذهن دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افزایش قدرت پردازش اطلاعات و سرعت تحلیل ذهن اشاره کرد.

2.تقویت تمرکز و حافظه فعال (کاری)

حافظه فعال ضروری‌ترین حافظه برای زندگی روزمره است و اطلاعات را برای مدت گوتاهی در ذهن نگه می‌دارد. نوروفیدبک با بهبود اتصال‌های عصبی در بخش‌های مختلف مغز که مسئول تمرکز و پردازش اطلاعات هستند به افزایش تمرکز کمک می‌کند.

3.بهبود عملکرد حافظه بلندمدت و کوتاه‌مدت

پس از شرکت‌ در جلسه‌های نوروفیدبک فرایندهای ذخیره‌سازی و بهبود اطلاعات در مغز بهینه می‌شوند. به این ترتیب مراجعان، به‌ویژه افرادی که مشکلات فراموشی یا حافظه ضعیفی دارند می‌توانند اطلاعات را مجدد به یاد آورند.

بهبود عملکرد حافظه بلندمدت و کوتاه‌مدت

4.ارتقای مهارت‌های ذهنی و عملکردی مغز

بهبود مهارت‌های تحلیلی، افزایش خلاقیت و تقویت تفکر منطقی از دیگر پاسخ‌ها برای سوال فواید نوروفیدبک چیست؟ هستند. با استفاده از نوروفیدبک فعالیت‌های الکتریکی مغز متعادل می‌شوند و توانایی فرد برای تحلیل داده‌ها، ارزیابی موقعیت‌های و تصمیم‌گیری‌های درست افزایش خواهد یافت.

5.کاهش اضطراب و بهبود آرامش روانی

نوروفیدبک فوایدی برای کاهش اضطراب نیز دارد. در این روش الگوهای امواج مغزی تغییر می‌کنند و فعالیت‌های بخش‌هایی از مغز که به استرس مربوط هستند متعادل می‌شود. پس از جلسه‌های نوروفیدبک افراد احساس آرامش بیشتری را تجربه می‌کنند. همچنین توانایی مراجعان برای مقابله با فشارهای روانی نیز افزایش خواهد یافت.

6.کاهش علائم افسردگی و بهبود خلق‌وخو

نوروفیدبک با تغییر در الگوهای مغزی نامتعادل که با احساسات منفی مرتبط هستند، باعث افزایش نشاط و رضایت افراد از زندگی می‌شود. در نتیجه علائم افسردگی کاهش و خلق‌وخوی مراجعان بهبود پیدا می‌کند.

7.تنظیم خواب و بهبود کیفیت آن

افراد بسیاری با اختلال‌هایی مانند بی‌خوابی، بیدار شدن‌های مکرر در طول شب یا خستگی‌ بعد از بیدار شدن مواجه هستند. نوروفیدبک با تنظیم الگوهای مغزی مربوط به چرخه خواب، به مغز کمک می‌کند راحت‌تر وارد مرحله خواب عمیق شود و زمان خوابیدن را افزایش دهد. پس از شرکت در جلسه‌های نوروفیدبک افراد بعد از خواب احساس سرزندگی دارند و تمرکز و انرژی آن‌ها در طول روز بیشتر است.

تنظیم خواب و بهبود کیفیت آن

8.درمان اختلال کم‌توجهی (ADHD)

یکی از مهم‌ترین فوایند نوروفیدبک درمان اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی (ADHD) در افراد است. این اختلال یکی از شایع‌ترین اختلال‌های عصبی-رشدی در کودکان و بزرگسالان است و باعث بروز مشکل در تمرکز، بی‌قراری و کنترل هیجان می‌شود. نوروفیدبک با آموزش، به مغز کمک می‌کند امواج مناسب‌تری تولید کند. در نتیجه تمرکز فرد بیشتر، رفتارهای تکانشی وی کمتر و کنترل هیجانی او دقیق‌تر می‌شود. نوروفیدبک عوارض جانبی بلندمدت ندارد.

9.افزایش توان یادگیری در افراد با مشکلات یادگیری

برخی از افراد با اختلال یادگیری مانند دیسلکسی یا اختلال پردازش شنیداری مواجه هستند. نوروفیدبک به مغز کمک می‌کند الگوهای ارتباطی خود را بازسازی کند و عملکرد بهتری در دریافت، پردازش و ذخیره اطلاعات داشته باشد. پس از شرکت در جلسه‌های نوروفیدبک مهارت‌های خواندن، نوشتن، درک مطلب و یادگیری افراد بهبود قابل توجهی خواهد داشت.

10.کمک به رشد ذهنی کودکان با ناتوانی‌های رشدی

شاید برایتان سوال باشد که برای کودکان فواید نوروفیدبک چیست؟ از نوروفیدبک می‌توان برای کودکانی که با ناتوانی‌های رشدی مواجه هستند استفاده کرد. از مشکلات این کودکان می‌توان به مشکلات رشد شناختی، حرکتی یا اجتماعی اشاره کرد. نوروفیدبک کارکردهای مغزی را ارتقا می‌دهد و باعث بهبود تعاملات اجتماعی کودکان، تقویت مهارت‌های زبانی آن‌ها و افزایش رشد شناختی آنان می‌شود.

11.تسهیل در درمان علائم اوتیسم

نوروفیدبک فوایدی برای درمان اوتیسم در کودکان و بزرگسالان دارد. این روش درمانی تاثیر بسیاری در بهبود مهارت‌های اجتماعی، کاهش رفتارهای تکراری، افزایش توجه مشترک و بهبود تنظیم هیجان در این افراد دارد. امواج مغزی در افراد مبتلا به اوتیسم اغلب فعالیت‌های نامتعادل و غیرعادی دارد. نوروفیدبک با آموزش مغز باعث بهبود ارتباطات عصبی می‌شود.

12.ترمیم عملکرد مغز پس از آسیب‌های مغزی

کمک به بازسازی و ترمیم عملکرد مغزی پس از آسیب‌های مغزی نظیر ضربه‌های شدید یا تصادف از دیگر فواید نوروفیدبک است. در این روش درمانی مسیرهای نورونی آسیب‌دیده بازسازی یا مسیرهای جدیدی جایگزین می‌شود. به این ترتیب توانایی‌های حرکتی، شناختی و گفتاری در افراد به مرور بهتر می‌شود و کیفیت زندگی آن‌ها بیشتر خواهد شد.

ترمیم عملکرد مغز پس از آسیب‌های مغزی

13.کاهش عوارض و نشانه‌های پس از سکته مغزی

ضعف حافظه، اختلال در حرکت، مشکلات گفتاری و کاهش تمرکز از مشکلات افرادی است که سکته مغزی را تجربه کرده‌اند. نوروفیدبک به این افراد کمک می‌کند توانایی خود را مجدد به دست آورند. با استفاده از این روش درمانی می‌توان فعالیت‌های نورونی بخش‌های سالم مغز را تقویت کرد. به این ترتیب افت عملکرد بخش‌های آسیب‌دیده جبران می‌شود.

14.پشتیبانی در روند ترک اعتیاد و کاهش وابستگی

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلات هر جامعه است. درمان اعتیاد به حمایت‌های مختلف روانی و فیزیولوژیکی نیاز دارد. با استفاده از نوروفیدبک عملکرد مغز تنظیم می‌شودو علائم ترک اعتیاد مانند اضطراب، بی‌خوابی، افسردگی و ولع مصرف کاهش خواهد یافت. در این روش الگوهای مغزی تخریب‌شده توسط مواد مخدر، به مرور به حالت عادی خود برمی‌گردد و مسیر آن بازسازی می‌شود.

15.مدیریت بهتر سندروم استرس پس از سانحه (PTSD)

افرادی که دچار سندروم استرس پس از سانحه می‌شوند با مشکلاتی مانند اختلالات شدید هیجان، کابوس‌های شبانه و واکنش‌های افراطی به محیط مواجه می‌شوند. پس از جلسه‌های نوروفیدبک فعالیت‌های غیرطبیعی مغز و ترس و مشکلات حافظه افراد برطرف می‌شود. به این ترتیب واکنش‌های اضطرابی و ترس‌های غیرمنطقی کم می‌شوند.

16.کاهش خستگی‌های مزمن و افزایش انرژی ذهنی

خستگی مزمن می‌تواند توانایی‌های شناختی فرد را کاهش دهد. نوروفیدبک امواج مغزی را متعادل می‌کند و باعث افزایش انرژی ذهنی و احساس سرزندگی در فرد می‌شود. از نوروفیدبک می‌توان برای افرادی که با بی‌حوصلگی، خواب‌آلودگی مزمن یا کاهش عملکرد فکری مواجه هستند استفاده کرد. در نتیجه کیفیت زندگی فرد افزایش خواهد یافت.

کاهش خستگی‌های مزمن و افزایش انرژی ذهنی

17.درمان مؤثر میگرن و انواع سردردهای عصبی

از دیگر کاربردهای نوروفیدبک می‌توان به درمان میگرن و سردردهای عصبی اشاره کرد. در این روش درمانی مغز یاد می‌گیرد گونه بیش‌فعالی نورونی خود را کاهش دهد. همچنین با بهبود تنظیم خودکار مغز، شدت، دفعات و مدت زمان حملات میگرن کاهش خواهد یافت. نوروفیدبک را می‌توان برای بیمارانی که از روش‌ درمان دارویی جواب نمی‌گیرند استفاده کرد.

18.کاهش دردهای مزمن و بهبود تحمل درد

نوروفیدبک فواید بسیاری برای کاهش دردهای مزمن دارد. با استفاده از این روش درمانی می‌توان حساسیت مغز نسبت به سینگال‌های درد را در دردهای عضلانی، آرتروز یا بیماری‌های خودایمنی کاهش داد. پس از جلسه‌های نوروفیدبک آستانه تحمل درد افراد و کیفیت زندگی آن‌ها افزایش خواهد یافت.

19.کاهش نشانه‌های فیبرومیالژیا

فیبرومالژیا از بیماری‌های سخت و طاقت‌فرسا با دردها و خستگی زیاد به شمار می‌رود. نوروفیدبک می‌تواند این دردهای پراکنده را کاهش و بهبود کیفیت خواب و سطح انرژی روزانه افراد را افزایش دهد. در نوروفیدبک اختلالات امواج مغزی که در فیبرومالژیا نقش دارند تعدیل می‌شود.

20.کمک به کنترل وزن و تنظیم اشتها

شاید بپرسید فواید نوروفیدبک چیست و چه نقشی در تنظیم اشتها دارد. در پاسخ باید گفت در این روش درمانی مراکز کنترل اشتها و انگیزش در مغز تنظیم می‌شوند و طبق آن الگوهای پرخوری عصبی اصلاح خواهند شد. پس از شرکت در این جلسه‌ها افراد کاهش وزن یا حفظ وزن استاندارد را تجربه خواهند کرد.

21.کاهش علائم بیماری پارکینسون

پارکینسون اختلال عصبی پیش‌رونده‌ای است که با لرزش، سفتی عضلات و مشکلات حرکتی همراه است. استفاده از نوروفیدبک برای این بیماری به تنظیم فعالیت‌های الکتریکی مغز کمک می‌کند و با بهبود هماهنگی حرکتی و کنترل عضلات، شدت علائم این بیماری را کاهش می‌دهد. بیماران مبتلا به پارکینسون پس از شرکت در جلسه‌های نوروفیدبک می‌توانند تعادل خود را بهتر حفظ کنند.

22.بهبود وضعیت بیماران مبتلا به صرع

صرع ناشی از فعالیت غیرعادی سلول‌های مغز است  و حملات تشنجی را همراه خود دارد. نوروفیدبک به مغز آموزش می‌دهد فعالیت‌های غیرطبیعی خود را کاهش دهد و الگوهای مغزی منظم‌تری داشته باشد. به این ترتیب تعداد و شدت حملات کاهش خواهد یافت. در این روش درمانی نیازی به استفاده از داروهای قوی نیست.

23.پیشرفت در توانبخشی بیماران فلج مغزی

فلج مغزی نوعی اختلال حرکتی‌ است. این اختلال در صورت وارد شدن آسیب به مغز در دوران جنینی یا اوایل زندگی کودک رخ می‌دهد. نوروفیدبک به این افراد کمک می‌کند بهبود هماهنگی حرکتی، کنترل عضلانی و عملکرد شناختی را تجربه کنند. در این روش نورون‌های مغزی سالم تحریک و الگوهای مثبت تقویت می‌شوند.

24.کاهش علائم روان‌پریشی در بیماران اسکیزوفرنیک

اسکیزوفرنی بیماری روانی پیچیده‌ای است که توهم، هذیان و اختلال در تفکر را همراه خود دارد. نوروفیدبک امواج مغزی این افراد را تنظیم و از فعالیت‌های بیش از حد برخی از نواحی مغزی جلوگیری می‌کند. در نتیجه علائم روان‌پریشی کاهش خواهد یافت. بیماران نیز به تدریج آرام‌تر می‌شوند، افکار منطقی‌تری خواهند داشت و توانایی تعامل اجتماعی آن‌ها بهتر می‌شود.

25.درمان و مدیریت بهتر بیش‌فعالی در کودکان و بزرگسالان

بیش‌فعالی که در کودکان و بزرگسالان وجود دارد را می‌توان با استفاده از نوروفیدبک در کلینیک روانشناسی ماهور درمان کرد. این اختلال، عدم تمرکز، بی‌قراری و رفتارهای تکانشی را به همراه دارد. شرکت در جلسه‌های نوروفیدبک در کلینیک روانشناسی ماهور باعث ایجاد الگوهای امواج مغزی پایدار، افزایش توجه، تمرکز و خودکنترلی در افراد می‌شود.

نوشتن دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند